2011 m. gruodžio 7 d., trečiadienis

Prabangiausias traukinys Indijoje

Indija - didžiulė šalis. Todėl kiekvienas, norintis ją aplankyti yra priverstas ieškoti atsakymo į amžiną klausimą - kaip aplankyti kuo daugiau įžymių vietų, per tokį trumpą atostogų metą? Vienas iš geriausių atsakymų - kelionė  liukso klasės viešbučiu ant ratų "Maharadža Ekspres" ("Maharaja Express"). Tai - prabangus turistinis traukinys, kuris kursuoja per labiausiai žinomas Indijos vietas. Negana to - jis pats yra įžymybė. Visų pirma dėl to, kad komfortabilus transportas - ypatingai retas reiškinys Indijoje, o visų antra - dėl unikalaus dekoro vagonų viduje ir dėl aukščiausios klasės aptarnavimo. Žvelgiant į brangia mediena dengtas sienas, bronzinius kandeliabrus ir sniego baltumo marškiniais apsirengusius oficiantus nejučiomis prisimeni Agatos Kristi romanus arba  britų kolonistų gyvenimo vaizdus.
Traukiniu keliaujančių keleivių kiekis visada nedidelis - tai daroma tuo tikslu, kad jie galėtų mėgautis kelione ramioje atmosferoje. Traukinio sudėtyje yra penki Deluxe kupe, šeši "Junior Suites" kupe, du - Suite klasės kupe vagonai ir vienas vagonas, kuriame yra personalinis prabangus Presidential Suite apartamentas. Kiekvienoje kupe yra vonia ir klimato kontrolės sistema, o tai labai svarbu turint omenyje Indijos kaitrą. Keleiviai gali naudotis TV, telefonu ir internetu.  Egzotiškas "Safari Bar" turi platų vynų pasirinkimą.
Visų vagonų grindys - natūralaus medžio ir dengtos kilimais.
"Maharajas Express" važiuoja keturiais 7–8 dienų trukmės maršrutais. Visos kelionės suplanuotos taip, kad keleiviai pamatytų kuo įvairesnius Indijos vaizdus. Prieš juos atsiveria ažūrinis Tadž Mahalo grožis, Gango pakrantėje išsidėstęs Šivos miestas Varanasis, Redjardo Kiplingo plunksnos vertos laukinės džiunglės ir kosmopolitiškas Mumbajaus koloritas.
Kiekviename kelionės punkte keleivius aptarnauja angliškai kalbantys gidai. Be to jie gali išgirsti ir įdomias istorijas žvelgdami pro važiuojančio traukimio langą. Tokios kelionės metu nemažai laiko reikės praleisti traukinyje, nes atstumai yra dideli. Todėl kur kas maloniau tą laiką praleisti patogiomis sąlygomis ir pasaugoti savo jėgas lankytiniems objektams. Kiekvienoje kupe yra specialiai šiam traukiniui sukurti panoraminiai langai.
Traukiniai Indijoje - ištisa šalies istorijos dalis. Vos išradus garo trauką, čia jie buvo garbinami ypatingai. Tiek ypatingai, kad nuo pat XIX amžiaus kiekvienas save gerbiantis macharadža laikė savo pareiga turėti asmeninį traukinį, kurio dekoras prilygo dvaro puošybai. Macharadža Vedorady įsakė įrengti traukinyje sosto salę, o jo kolega, Haidarabado valdovas nusprendė papuošti vagonus aukso ir dramblio kaulo dirbiniais.
Todėl "Maharajas’ Express" turi iš ko imti pavyzdį. Ir reikia pripažinti - vertai tęsia macharadžų tradicijas.






Traukinyje yra du restoranai, kur siūlomas turtingas meniu iš Indijos ir europietiškos virtuvės.










Egzotiškas "Safari Bar" turi platų vynų pasirinkimą.
 





"Junior Suites" kupe





Personalinis prabangus Presidential Suite apartamentas.