2016 m. vasario 25 d., ketvirtadienis

Nebejaučiu potraukio. Ką daryti?



Prapuolęs potraukis yra labai dažnas vyro ir žmonos santykiuose. Jis dingsta dėl įvairių priežasčių. Pabandysime kai kurias iš jų aptarti.
Tačiau prieš pradedant verta prisiminti, kad visi santykiai praeina tam tikrus etapus. Labiausiai jaudinantys yra pirmieji mėnesiai ar net metai:
-     “Ar ji man paskambins?”
-      “Jis sakė tai ir tai. Aš iš tikrųjų jam patinku!”
-       ”Negaliu patikėti – mes pasibučiavome!”
Visą dieną galvoji apie kitą asmenį ir atrodo, kad visas tavo gyvenimas sukasi aplink jį. Ir kai kitas įžengia į kambarį, viskas darosi daug geriau.
Naujiena yra tokia – drugeliai neskraido visuomet.
Bet tai ir yra gerai.
Santykiai vystosi etapais ir kiekvienas iš jų turi tiek teigiamų, tiek ir neigiamų savybių. Kai tave kaitina aistra, tu matai tuos plasnojančius drugelius ir gali nuolat jais mėgautis. Tačiau žinok, kad tas kitas asmuo tavęs nepažįsta.
Kai jūsų santykiai ilgalaikiai (kartais ilgaaaaaaaaalaikiai), partneris pažįsta tave kaip nuluptą ir tada jūs esate vienas kitam pasišventę. Tai – pozityvu. Negatyvu yra tai, kad palengva dingsta kibirkštis.
Laimei santykiai yra panašūs į automobilius. Kai jie sugenda, mes neišmetame jų į šiukšlyną. Mes juos remontuojame. Ir, žinoma, prieš pradėdami remontą mes visų pirma turime išsiaiškinti, kokia problema ir kur ji yra. Bet kai dingsta kibirkštis, visi kaip susitarę ignoruoja šią svarbią vietą!
Taigi, dabar pateiksiu kelias, dažniausiai iškylančias problemas, kurios ir sukelia potraukio sumažėjimą. Ir jūs galite tai ištaisyti.
Aistros atgaivinimas: Kaip atpažinti problemą ir ją ištaisyti
  1. Problema: Jūs abu susiliejote
Taip, jūs esate santykyje, tačiau nesate viena. Jūs esate du individualūs asmenys, kurie pamilo vienas kitą ir pasirinko gyventi bendrą gyvenimą. Ir kai viską darote kartu, jūs dalinatės kiekviena mintimi ir patirtimi taip, lyg būtumėt vienas asmuo. Ir tai yra problema.
Sprendimas: Perkelk save.
Kai abu pamilote vienas kitą, jūs pamilote tą, kuris buvo visiškai atskiras nuo jūsų. Jis ar ji gyveno savo gyvenimą, turėjo savo interesus, pomėgius ir ypatybes. Aišku, kad kai kuo ir dalinotės ir gali būti, kad kaip tik tai suvedė jus drauge. Tačiau nuo pat pradžių į santykį atėjote po vieną.
Jums reikia tai atgaivinti. Atrasti tai, kuo esi. Įsitikinti, kad veikiate patys ir turite savo draugų. Turite savo pomėgius ar kuriate naujus. Jei tai darysite abu, darysitės vis patrauklesni, įdomesni ir net gal šiek tiek paslaptingi (taip pat ir seksualiai).
  1. Problema: Jūs turite neraminančių dalykų sąrašą
Tai nebūtinai turi būti sąrašas, bet tai yra kažkas jūsų galvose. Tu nekenti, kaip jis šliurpia, kaip ji priekaištauja dėl drabužių, kaip jis raukosi, o ji – žiovauja. Žinoma, kartais problemos yra kur kas didesnės ir gana lengvai prisimenate tuos skaudinančius dalykus, kuriuos ištarė sutuoktinis prieš dešimt metų.
Sprendimas: Kalbėkitės apie tai. Gražiai. .
Jus turite bendrauti. Taip, kai kas verčia tiesiog pailsėti. Bet rimtos ir teisėtos problemos negali likti vien tik mintyse. Jūsų tikslas – išugdyti įgūdį aptarti reikalus gražiai. Pagelbėti gali kai kurios bazinės taisyklės:
1.       Būk švelnus ir geras. Įsivaizduok, kad šią problemą iškėlei tam , kurį labai gerbi – Prezidentui ar Popiežiui. Ir negali pradėti nuo piktų kaltinimų. Lengviau ir pagarbiau.
2.       Jei gali, pasiūlyk sprendimą.
3.       Atidžiai klausykis, ką sako sutuoktinis ir nepertraukinėk.
4.       Kalbėk švelniai. Stenkis išlaikyti balso toną.
5.       Neiškasinėk praeities. Kalbėk apie tai, kas vyksta dabar.
6.       Nesikreipk vardu. 
  1. Problema: Nuobodulys griaužia kasdieninę bendrą rutiną
Kai dingsta patrauklumas, mes imamės klaiskinio sprendimo – daugiau laiko praleisti kartu. Teisingai? Bet labai dažnai problema yra tame, ką poros pasirenka daryti kartu. Gali būti, kad jūs esate įpratę nueiti į restoraną, kiną ar pas tuos pačius draugus.
Sprendimas: Kartu išmėginkite naujas patirtis.
Naujos patirtys padės sugrąžinti tuos aštrius pojūčius, kuriuos patyrėtė pirmųjų pasimatymų metu. Bara jus apėmė rutina ir tam, kad vėl pradėtumėte žavėtis, turite patirti kai kokius nuotykius. Išbandykite baidares, keliones, tapybos ar šokių pamokas, pertvarkykite namus ar imkitės kokio kulinarinio recepto įgyvendinimo.
  1. Problema: Jūs jaučiate, kad neturėtumėte dėti tiek pastangų.
Labai dažnai po ilgų santuokos metų mes imame jausti, kad viskas turi gautis tarsi be pastangų. Jūs partneris yra sielos draugas, ar ne? Taigi, jūs mylite vienas kitą, susituokėte ir viskas turi būti nepaisant nieko, taip?
Net tada, kai spoksote į TV ir nesikalbate. Net tada, kai pamiršote gimtadienį. Net tada, kai nustojote vaikščioti į sporto salę.
Ne. Tikrai ne.
Sprendimas: Supraskite, kad svarbu yra stengtis.
Jūs nepamilote to dručkio, kuris kas vakarą sudrimba prieš televizorių keturioms valandoms, o tada eina miegoti su sutrinta pižama. Taip pat ir jis nevedė tokios moters, kaip tu. Labai dažnai tokia elgsena “tebūnie, kaip gaunasi” yra ne kas kita, kaip bandymas nespręsti santykių problemų.
Bet toks elgesys paveikia santykius. Jūs neturite būti būti tobuli, bet dėti pastangas – turite. Tai labai svarbu tavo  partneriui  ir tau. Investuok į save. Esi to vertas.  
Dėl to reikia susėsti kartu ir atsekti, kurioje vietoje sugriuvo. Ar jūs….
·         Sakote “Aš myliu tave” ?(reikšmingai)
·         Mylitės?
·         Dovanojate vienas kitam dovanas?
·         Patarnaujate vienas kitam?
·         Kreipiate dėmesį į dabartinę kiekvieno iš jūsų gyvenimo būklę? Į tai, kokie santykiai su bendradarbiais ir draugais?
·         Atidžiai klausotės, kai jums kalba?
·         Laikotės už rankų?
·         Pakasote vienas kitam nugarą?
·         Rūpinatės kai sutuoktiniui yra blogai? (fiziškai ar dvasiškai) 
Visi šie žodžiai yra dali tų santykių, kuriuose randasi gerai sutariančios poros. Ir jie ypatingai suaktyvėja tada, kai santykiai ir patrauklumas ima blėsti. Štai kodėl intymumo lygis taip tampriai siejasi su romantišku potraukiu.
Kitaip sakant – kuo daugiau pastangų įdėsite į savo santykių atstatymą, tuo aistringiau stengsitės juos išlaikyti. \.
Nepasiduokite
Patrauklumas yra tik viena iš daugybės malonių, kurias teikia geri santykiai. Tikėtina, kad jūs duodate ir imate paramą, draugystę, saugumą, džiaugsmą ir kaip teigia mokslas – geresnę sveikatą. Štai kodėl taip svarbu nepasiduoti, kai ima gęsti santykių ugnis. Jūs galite uždegti ją vėl. Išmėginkite šiuos patarimus ir pamatysite, kad jie veikia.
Sėkmės!

Komentarų nėra: